Mijn babyzusje met haar blauwe ogen
Bekijk de online versie
 
Ronald McDonald Kinderfonds
 
Mijn babyzusje met haar blauwe ogen
Mijn babyzusje met haar blauwe ogen

Een kaal, 3-jarig jongetje geeft op een ziekenhuisbed zijn babyzusje de fles. Even vergeet het ventje alle chemo’s, het beenmerg van zijn donor dat niet lijkt aan te slaan, de jeuk, de pijn, de misselijkheid en de verdrietige blik in de ogen van zijn ouders. Even zijn er alleen maar de blauwe ogen van zijn zusje, die hem stralend en onbevangen aankijken.

Esther en Peter merkten dat hun zoontje opknapte als de tweeling er was. Jort was ziek, heel ziek, hij kon niet altijd met Eef en Cato spelen, laat staan ze aanraken. “Maar hij genoot er al van om ze vanuit zijn ziekenhuisbed de kamer door te zien kruipen”, zegt Esther.

Door snoertjes heen kijken
Het is goed om broertjes en zusjes te betrekken bij het ziekteproces, vindt Esther. “Kinderen kunnen prima door slangetjes en snoertjes en monitoren heen kijken. Bovendien hebben ze ook recht op hun verdriet.”

› Lees het verhaal van dappere Jort
Laat families samen zijn in loodzware tijden!
Laat families samen zijn in loodzware tijden!
 
Broers en zussen welkom!
Broers en zussen welkom!
In alle Ronald McDonald Huizen zijn broertjes of zusjes van zieke kinderen welkom. Er zijn speciale familiekamers, waar in het geval van grote gezinnen zelfs nog (kinder)bedden bij geplaatst kunnen worden. Zo logeren broers en zussen ook op loopafstand van het ziekenhuis en worden families niet opgesplitst. Bij lange opnames is het zelfs mogelijk om in de buurt van het Ronald McDonald Huis naar school te gaan.
Schommelen om te vergeten
Schommelen om te vergeten
Als je broer of zus ziek is, geeft dat een hoop zorgen. Niet alleen voor ouders, ook voor broertjes en zusjes. Voor kinderen is het dan juist belangrijk om lekker te spelen en zich uit te leven. Even schommelen, knutselen of rennen om het hoofd leeg te maken. Alle Ronald McDonald Huizen én Huiskamers hebben een speelhoek, waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Alles om de realiteit van alledag weer aan te kunnen.
Maak het verschil voor families als van Jort!
Maak het verschil voor families als van Jort!
 
Trots overheerst na 500 km lange bikkeltocht - Afbeelding
Trots overheerst na 500 km lange bikkeltocht
Amateurwielrenners uit het hele land fietsten dit weekend bijna onafgebroken van Maastricht naar Groningen, om zo veel mogelijk overnachtingen bijeen te brengen voor ouders om dichtbij hun zieke kinderen te zijn. Het weer onderweg was “typisch Hollands”, maar mede dankzij de support van vele fans en vrijwilligers, sloegen de HomeRide-bikkels zich er door heen.
› Lees over deze heroïsche tocht
 
PS: Wist je dat de Ronald McDonald Huizen in 2015 maar liefst 5.099 gezinnen een plek hebben gegeven dicht bij het ziekenhuis? Een groot deel van deze gezinnen heeft ook broertjes en zusjes.
 
Heeft u vragen?
Neem contact op. Wij helpen u graag!
Contactgegevens
Volg ons
Het Ronald McDonald Kinderfonds op Facebook   Het Ronald McDonald Kinderfonds op Twitter   Het Ronald McDonald Kinderfonds op Linkedin   Het Ronald McDonald Kinderfonds op Youtube   Het Ronald McDonald Kinderfonds op Instagram   De Ronald McDonald Kinderfonds RSS Feed    
 
© Ronald McDonald Kinderfonds       
Afmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Het Ronald McDonald Kinderfonds is in het bezit van het CBF-Keur   Het Ronald McDonald Kinderfonds is aangewezen als een Algemeen Nut Beogende Instelling   Het Ronald McDonald Kinderfonds voldoet met haar vrijwilligersbeleid aan door NOV gestelde kwaliteitscriteria