Edwin Evers van Radio 538 was erbij!
Bekijk de online versie
 
Ronald McDonald Kinderfonds
 
Spelen in een boomhut net als ieder ander kind
Spelen in een boomhut net als ieder ander kind
De allereerste rolstoeltoegankelijke boomhut van Nederland is geopend in de Kindervallei. De boomhut is het idee en dé droomwens van de 11-jarige Sayen, die zelf in een rolstoel zit. Zij schetste haar ‘droomhut’ samen met haar 14-jarige zus Faye. “Echt ongelooflijk gaaf dat ik nu eindelijk óók het gevoel kan hebben hoe het is om hoog in een boom te spelen. En niet alleen ik, maar ook alle andere kinderen die in een rolstoel zitten.”

De boomhut staat in de tuin van de Kindervallei, een van de drie vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds voor families met een chronisch ziek kind of een kind met een beperking. De luisteraars van het Radio 538 ochtendprogramma Evers Staat Op brachten de benodigde 30.000 euro voor deze boomhut bijeen en Edwin Evers zond vrijdag live uit vanuit de Kindervallei.
› Bekijk hoe Sayen, samen met Edwin Evers, de boomhut live op de radio opende
 
Neven Michael Jackson bezoeken Ronald McDonald Huis VUmc
Neven Michael Jackson bezoeken Ronald McDonald Huis VUmc
De Amerikaanse boyband 3T heeft in september tijdens hun concerttour Ronald McDonald Huis VUmc bezocht. De bandleden traden daarmee in de voetsporen van hun oom Michael Jackson, die deze plek in 1996 bezocht en een donatie overmaakte. Taj, Taryll en TJ Jackson spraken in het Ronald McDonald Huis met ouders van zieke kinderen en werden verrast door een playback-act van kinderen op het nummer Beat It van Michael Jackson.
› Lees waarom de zangers geëmotioneerd waren
Aangrijpende blog: Een thuis ver van huis
Aangrijpende blog: Een thuis ver van huis
“Het is zaterdag. 6 dagen geleden ben ik bevallen van een tweeling, 2 dagen geleden is een van onze kleintjes overleden. En nu moet ik weg uit het ziekenhuis. Ontslagen noemen ze dat… Gelukkig is er plek voor ons in het Ronald McDonald Huis, 5 minuten wandelen van het ziekenhuis. Daar ligt onze kanjer in de couveuse.” In een aangrijpende blog vertelt Maaike over de periode rondom haar tweelingzwangerschap.
› Lees de blog van Maaike
 
Koop de Kinderfondsknuffel!
Zorg dat zieke kinderen een knuffel krijgen van hun ouders
› Zorg dat zieke kinderen een knuffel krijgen van hun ouders
 
PS. Weet je nog: in de vorige nieuwsbrief riepen we op om een naam voor het nieuwe speelpark in de Kindervallei te bedenken. Wat de nieuwe naam geworden is, lees je hier. Dank voor jullie inzendingen en het stemmen!
 
Heeft u vragen?
Neem contact op. Wij helpen u graag!
Contactgegevens
Volg ons
Het Ronald McDonald Kinderfonds op Facebook   Het Ronald McDonald Kinderfonds op Twitter   Het Ronald McDonald Kinderfonds op Linkedin   Het Ronald McDonald Kinderfonds op Youtube   Het Ronald McDonald Kinderfonds op Instagram   De Ronald McDonald Kinderfonds RSS Feed    
 
© Ronald McDonald Kinderfonds       
Afmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Het Ronald McDonald Kinderfonds is in het bezit van het CBF-Keur   Het Ronald McDonald Kinderfonds is aangewezen als een Algemeen Nut Beogende Instelling   Het Ronald McDonald Kinderfonds voldoet met haar vrijwilligersbeleid aan door NOV gestelde kwaliteitscriteria