Onderzoek naar impact van de Ronald McDonald Huizen
Bekijk de online versie
 
Ronald McDonald Kinderfonds
 
Sneller herstel en minder angst
Sneller herstel en minder angst
U steunt de Ronald McDonald Huizen, via een donatie, vrijwilligerswerk of door op de hoogte te blijven. Maar wat gebeurt er precies met uw geld en betrokkenheid?

Voor het eerst is er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de impact van de Ronald McDonald Huizen bij zorgprofessionals. De resultaten zijn verbluffend. Bijna 77% van de ondervraagde kinderartsen, verpleegkundigen, neonatologen en andere zorgprofessionals vindt dat het medisch herstel van het kind wordt bevorderd als mama en papa dichtbij zijn.

Ook vindt 85,8% dat een kind psychologisch sneller herstelt als ouders in een Ronald McDonald Huis verblijven, dat het kind minder angstig is (74,7%) én dat de kans op depressie bij een van de ouders wordt verkleind (79,8%). Daarnaast zijn 806 ouders ondervraagd. Zij waardeerden hun verblijf in het Ronald McDonald Huis gemiddeld met een 9. Prachtige resultaten dus, die de meerwaarde en relevantie van de Ronald McDonald Huizen krachtig aantonen. En daar maakt ú zich sterk voor. Een groot compliment voor u!

› Lees meer over het onderzoek van ARGO, gelieerd aan de Rijksuniversiteit Groningen
 
Kerst in een Ronald McDonald Huis
Kerst in een Ronald McDonald Huis
De ouders van Siem vierden twee jaar op rij kerst én oud en nieuw in een Ronald McDonald Huis. “Vanaf de kinderafdeling zagen we tijdens oudjaarsnacht de vuurpijlen de lucht in gaan”, vertelt moeder Astrid. Hoe zij en haar man Joris dat ervaren hebben? En hoe het komt dat ze nu lekker thuis kerst vieren met hun gezin? U leest het in de nieuwe editie van [t]Huis, die deze week bij u op de mat valt.
 
Geef de Kinderfondsknuffel cadeau - Afbeelding
Geef de Kinderfondsknuffel cadeau

Dit jaar brengen naar verwachting 153 gezinnen hun kerstdagen door in een Ronald McDonald Huis. Met de aanschaf van de Kinderfondsknuffel zorgt u ervoor dat zieke kinderen de knuffel van hun ouders niet hoeven te missen. Ook met kerst.

› Koop de Kinderfondsknuffel
 
Heeft u vragen?
Neem contact op. Wij helpen u graag!
Contactgegevens
Volg ons
Het Ronald McDonald Kinderfonds op Facebook   Het Ronald McDonald Kinderfonds op Twitter   Het Ronald McDonald Kinderfonds op Linkedin   Het Ronald McDonald Kinderfonds op Youtube   Het Ronald McDonald Kinderfonds op Pinterest   De Ronald McDonald Kinderfonds RSS Feed    
 
© Ronald McDonald Kinderfonds       
Afmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Het Ronald McDonald Kinderfonds is in het bezit van het CBF-Keur   Het Ronald McDonald Kinderfonds is aangewezen als een Algemeen Nut Beogende Instelling