🎥 Kijk de presentatie terug  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌bekijk online
Ronald McDonald Kinderfonds
Beste HomeRiders,
Met 300 betrokken HomeRiders, HomeRunners en HomeWalkers zaten jullie dinsdagavond klaar voor het derde pre-event ter voorbereiding op 26 en 27 juni. Echt geweldig dat jullie in zulke grote getalen aanwezig waren en dat ieders enthousiasme over de @Home-editie letterlijk voelbaar was. Was je er dinsdag niet bij? Of wil je alle informatie nog eens rustig doornemen? Kijk hier de volledige bijeenkomst terug of lees de hand-out van de presentatie. In deze nieuwsbrief vatten we de belangrijkste punten voor je samen.
Start-, catering- en finishpakket
Alle teams worden voorzien van een start-, catering- en finishpakket. Hierin vinden jullie alles om van HomeRide jullie eigen sportieve feestje te maken.
  • In het teampakket zit voor alle deelnemers een speciale attentie van McDonald’s en een powerbank. Daarnaast ontvangen alle sporters het HomeRide-shirt om in te starten en een reflecterend led-vest voor tijdens het sporten in de nacht. Ook zit er een EHBO-set en aankleding voor het startmoment in.
  • Het cateringpakket bevat o.a. pasta, pastasaus, pannenkoekenmix, stroop, afbakbroodjes, beleg, zoute snacks, winegums, sportrepen en thee. Benader eventueel ook een lokale supermarkt zodat zij aanvullend hierop nog verse producten kunnen sponsoren.
  • Met het finishpakket sluiten we op zondag rond 12.00 uur HomeRide @Home af. Dan is het tijd voor die welverdiende medaille, een feestelijk drankje en een lekkere traktatie.
Het start-, catering- en finishpakket wordt rond 11 juni bij de teamcaptains thuisbezorgd. Hiervoor nemen we nog contact met hen op.
App
Met hulp van de eRoutes-app kan je de door jullie af te leggen 500 kilometer tracken. Je start de app als jullie beginnen met fietsen en sluiten af als jullie (deel van de) etappe erop zit. Teamgenoten nemen dan het virtuele estafettestokje over en kunnen beginnen met het tracken van hun kilometers. Handig om te weten:
  • Per team kan er binnen de app maximaal één sporter actief zijn. Als jij samen met jouw teamgenoten op de fiets stapt, hoeft dus maar één van jullie de app te starten om jullie gereden kilometers te registreren.
  • eRoutes biedt geen live tracking. Wil je weten waar je teamgenoten zich bevinden? Deel het hele weekend via WhatsApp jullie live locatie met elkaar. Dit raden wij zeker ook aan tijdens het sporten in de nacht. Ook kun je een aparte WhatsApp-groep maken voor jouw eigen achterban, zodat je ook continu met hun jouw live locatie kan delen.
  • In de eRoutes-app kan je eenvoudig luisteren naar HomeRadio: de online radiostream waar je 24 uur lang live verslag hoort van HomeRide, HomeRun en HomeWalk @Home.
Rond 16 juni ontvangen de teamcaptains een unieke activatiecode voor zichzelf en hun teamgenoten om toegang te krijgen tot jullie eigen omgeving in eRoutes. Hier lees je nu al meer over deze app. Wil je alvast oefenen met eRoutes? Download de app dan in de App Store of Google Play. Op maandag 21 juni om 19.30 uur vindt er een online sessie plaats met tips en tricks over gebruik van eRoutes. Meld je daarvoor hier aan.
Route
eRoutes is ook te gebruiken voor het uitstippelen van routes van een door jou gewenste afstand. Deze automatisch gegenereerde routes zijn ‘rond’ en eindigen altijd op het punt waar je bent gestart. Het is niet mogelijk om in eRoutes een GPX-bestand te uploaden. Wil je zo’n bestand wel gebruiken? Je kan eRoutes in dat geval wel gebruiken om naar HomeRadio te luisteren en om je kilometers te tracken. Voor het volgen van een route o.b.v. een GPX-bestand raden wij in dat geval aan om Komoot te gebruiken. Ook voor het maken van een route die niet ‘rond’ is, kan je gebruikmaken van deze tool. In samenwerking met hen is er daarom op woensdag 2 juni om 19.30 uur een online uitleg over hoe je met hulp van Komoot een route maakt. Aanmelden voor die sessie kan hier.

Ligt er een Ronald McDonald Huis of vakantiehuis op jullie route en willen jullie hier een korte pitstop houden? Laat dit dan even weten aan het management van het Huis of vakantiehuis waarvoor jullie in actie komen, zodat de teams, vanwege de coronamaatregelen, verspreid langs kunnen komen. Passeer je een ander Huis of vakantiehuis dan waarvoor je in actie komt? Mail dan naar info@homeride.nl zodat wij je in contact kunnen brengen met de desbetreffende locatie.
Veiligheid
Tijdens HomeRide staat veiligheid en gezondheid van alle deelnemers voorop. Ga daarom altijd met minimaal twee fietsers op pad en draag tijdens het fietsen altijd een helm. Zorg daarnaast dat er een EHBO-pakket beschikbaar is, drink en eet voldoende en zorg dat je materiaal op orde is. Ga je sporten in de nacht? Pas daar dan je route op aan. Houd rekening met goed verlichte fietspaden en sport zo veel mogelijk binnen de bebouwde kom. Zorg voor goede verlichting, draag het led-vest en zet extra fietsers of scooters in.
We hopen jullie met deze informatie voldoende handvaten te bieden om jullie eigen HomeRide verder voor te bereiden. Samen met jullie gaan we er alles aan doen om een geweldige opbrengst voor de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen te realiseren. Dankzij jullie inzet en betrokkenheid kunnen families samen zijn in tijden dat zij elkaar hard nodig hebben. Want als je hele wereld op de kop staat door ziekte of zorg, is als familie bij elkaar zijn het belangrijkst.

Heb je toch nog vragen? Of kunnen jullie als team ergens hulp bij gebruiken? Schroom dan niet om contact op te nemen met de organisatie via info@homeride.nl.
Heeft u vragen?
Neem contact op, wij helpen u graag!
> Contactgegevens
McDonald's
© 2019 | Ronald McDonald Kinderfonds
Afmelden