Eerste info over invulling mogelijke scenario’s  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌bekijk online
Ronald McDonald Kinderfonds
Beste HomeRiders,
Wat was het tof om te zien dat jullie met zo veel enthousiaste deelnemers aanwezig waren bij het eerste online pre-event ter voorbereiding op HomeRide, HomeRun en HomeWalk 2021. Want daar kijken we allemaal ontzettend naar uit. 24 uur lang sporten en daarmee geld inzamelen voor de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. Dat is zo belangrijk, zeker nu. Want ondanks dat de wereld soms even stil lijkt te staan, gaat de zorg voor een ziek of zorgintensief kind altijd door. Wij willen er zijn voor de families van die kinderen. Families zoals die van Melissa, Marjolein, Fred en Janneke. En dat kan, mede dankzij jullie hartverwarmende sportieve inzet. Heel fijn dat we dit jaar op jullie mogen rekenen!

Was je niet aanwezig bij het online event? Hieronder vatten we de belangrijkste punten nog even voor je samen. Ook handig voor als je er wel was, maar het nog allemaal even rustig wil teruglezen. De hand-out van de presentatie is hier te bekijken.
Scenario’s
We zijn blij om te kunnen zeggen: HomeRide 2021 gaat door. Maar hoe 26 en 27 juni er precies uit komen te zien, is op dit moment nog lastig te zeggen. We bereiden daarom twee scenario’s voor. Welke variant uiteindelijk wordt gekozen, is afhankelijk van de maatregelen die dan gelden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De routekaart van de overheid is hierbij leidend. Eén ding staat vast: we maken er samen een groot sportief feest van, welk scenario het ook wordt.
Fysiek event
Als het binnen de geldende maatregelen mogelijk is een fysiek event te organiseren, komt daar wel een aantal aanpassingen bij kijken. Zo mag in geval van gezondheidsklachten niet worden deelgenomen. De tijden tussen de startwaves en het maximumaantal teams per checkpoint zullen worden vastgesteld op basis van de coronamaatregelen. We willen natuurlijk drukte en mensenmassa's vermijden; daarom gaat de route zo min mogelijk door stedelijke gebieden. Wat we al wel bekend kunnen maken, is dat we starten en finishen in twee steden. De helft van de teams vertrekt en eindigt in Rotterdam, de andere helft in Utrecht:
@Home event
Hoe graag we ook willen dat de fysieke variant doorgaat: veiligheid gaat boven alles. Daarom bereiden we ook een tweede scenario voor: het @Home event. Bij deze variant sporten alle deelnemers individueel, in groepjes of met het hele team (afhankelijk van de dan geldende maatregelen) 24 uur lang in estafettevorm. Iedereen start vanuit eigen huis en je legt in jouw eigen omgeving de kilometers af die je bij het fysieke evenement ook zou maken. Daarna geef je virtueel het estafettestokje door aan een teamgenoot.We starten en finishen gezamenlijk online, via een livestream die iedereen kan bijwonen. Ook ontvangen alle teams het teampakket, met daarin onder andere de HomeRide-shirts om in te sporten, voeding en een DIY-feestpakket om thuis jouw eigen start- en finishfeestje te bouwen. Als kers op de taart gaan we 24 uur radio maken: HomeRadio. Tijdens die 24 uur volgt uiteraard een live verslag van het event, zijn razende reporters onderweg, bellen we met deelnemers en fans, kunnen er plaatjes worden aangevraagd en maken we de eindopbrengst bekend. Kortom: 24 uur lang radio om elkaar er doorheen te slepen, te lachen en bovenal heel veel plezier te hebben.
Fondsenwerving
Op de donatietellers van HomeRide, HomeRun en HomeWalk staat, met heel veel dank aan jullie, het bedrag van ruim € 484.000. Samen willen we er dit jaar voor gaan om een recordopbrengst neer te zetten om zo veel mogelijk families samen te laten zijn.

Kracht van herhaling
Ga jij jouw buren, collega’s, vrienden, familie en kennissen binnenkort benaderen of zij jouw sportieve prestatie willen sponsoren? Vertel ze dan vooral waarom jij deze sportieve uitdaging aangaat. Vergeet daarna niet te bedanken, bijvoorbeeld via social media. Dat zet anderen die dat zien wellicht ook weer aan tot het doen van een donatie. En vergeet de kracht van herhaling niet: ervaring leert dat veel mensen niet doneren na één keer vragen, maar wel na twee, drie of vier keer.Koekjes, wijn en chocolade
Never change a winning team: daarom bieden we nog steeds koekjesmix, heerlijke wijnen en Belgische chocolade aan die jullie kunnen verkopen aan jullie relaties. Bij de handige documenten op de website vinden jullie alle informatie over deze producten en kun je ze bestellen.
Meer informatie
Heb je vragen na het lezen van deze nieuwsbrief? Of heb je vragen over andere onderwerpen? Neem dan contact met ons op via info@homeride.nl. Schrijf je hier ook alvast in voor het volgende pre-event op dinsdag 9 maart om 20.00 uur. Dan geven we onder andere een update over de verdere invulling van de mogelijke scenario’s. Laat ons per mail weten wat jij verder graag op het programma ziet die avond. Wij wensen jullie ontzettend veel succes met alle voorbereidingen. Zet ‘m op!
Heeft u vragen?
Neem contact op, wij helpen u graag!
> Contactgegevens
McDonald's
© 2019 | Ronald McDonald Kinderfonds
Afmelden